GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Vogelnest verwijderen Nuenen

Wij verwijderen uw vogelnesten!

Vogelnest verwijderen Nuenen

Vogelnest verwijderen Nuenen? Heeft u last van een vogelnest in uw schoorsteen, zonnepanelen, dakpannen of dakgoot en wilt u deze professioneel laten verwijderen? Schoorsteenveger Nuenen helpt u graag verder.

Een vogelnest in uw schoorsteen kan gevaarlijk zijn voor zowel de vogels als voor u. Zo’n nest verhoogt namelijk het risico op schoorsteenbrand.

Bovendien kan zo’n nest schade toebrengen aan zowel uw haard of kachel als uw schoorsteen.

Wenst u hulp bij het Vogelnest verwijderen Nuenen? Neem direct contact met ons op via 040 218 29 56.

Gevaren door vogelnesten

Het bouwen van een nest door vogels in uw schoorsteen kan potentieel gevaarlijk zijn voor zowel de vogels zelf als voor de bewoners. De aanwezigheid van een vogelnest vergroot de kans op schoorsteenbrand.

Vogels gebruiken vaak brandbare materialen zoals twijgen en bladeren voor hun nesten. Wanneer u uw haard of kachel aansteekt, kan dit leiden tot een brand.

Een ander risico is dat een vogelnest uw rookkanaal kan blokkeren, waardoor rook zich in huis kan ophopen en het gevaar voor koolmonoxidevergiftiging toeneemt.

Vermoedt u een vogelnest in uw schoorsteen? Aarzel niet om contact op te nemen met Schoorsteenveger Nuenen via 040 218 29 56.

Twijfels over of u te maken heeft met een vogelnest?

Bent u onzeker of er een vogelnest in uw schoorsteen zit? Dan is het raadzaam om een schoorsteeninspectie te overwegen.

Tijdens deze inspectie beoordelen we de conditie van uw schoorsteen en kunnen we nauwkeurig bepalen of er een vogelnest aanwezig is of dat er andere problemen zijn.

Een goed onderhouden schoorsteen draagt bij aan veilig stoken en verkleint de risico’s zoals schoorsteenbrand. Regelmatig onderhoud, minstens een tot twee keer per jaar, is essentieel voor uw veiligheid.

Twijfelt u over de aanwezigheid van een vogelnest? Plan dan een schoorsteeninspectie via 040 218 29 56.

Verwijder vogelnesten niet zelf

Als u een vogelnest ontdekt in uw schoorsteen, adviseren we u met klem om deze niet eigenhandig te verwijderen.

Tijdens het broedseizoen is het storen van vogels wettelijk verboden. Daarom controleren wij eerst, via een camera-inspectie, of de vogels het nest nog gebruiken. Als het nest verlaten is, dan kunnen wij het voor u verwijderen. Maar als de vogels nog actief zijn, stellen we onze schoorsteenreiniging uit tot een later tijdstip.

Een andere overweging tegen zelfstandige verwijdering is de hoeveelheid roet en vuil in uw schoorsteen. Als u zelf het nest probeert te verwijderen, kan dit roet loskomen, wat schadelijk is voor uw ademhaling.

Bovendien kunnen vogels hun nesten bovenop oude bouwen, waardoor deze soms wel twee meter hoog worden.

Wilt u deskundig advies of hulp bij het verwijderen van vogelnesten? Neem dan contact op met een expert van Schoorsteenveger Nuenen via 040 218 29 56.

Vogelnesten in schoorsteen voorkomen

Het is altijd beter om problemen te voorkomen dan ze achteraf op te lossen. Wij adviseren u om maatregelen te nemen zodat vogels niet in uw schoorsteen gaan nestelen.

Het proactief voorkomen van nesten is niet alleen kostenbesparend, maar ook een stuk veiliger voor zowel u als de vogels.

Er zijn diverse methoden om dit te bereiken. Onze schoorsteenvegers hebben enkele tips voor u opgesteld.

Vogelrooster/boldraadrooster plaatsen

Een van de meest effectieve en betaalbare oplossingen is het aanbrengen van een vogelrooster, ook bekend als boldraadrooster, op uw schoorsteen.

Een boldraadrooster is een metalen constructie die in de schoorsteen wordt gemonteerd. Het voorkomt dat vogels de schoorsteen invliegen of er een nest in maken.

Door het plaatsen van een boldraadrooster beschermt u uw schoorsteen tegen beschadigingen veroorzaakt door vogels en andere dieren, wat u veel narigheid en kosten bespaart.

Overweegt u een boldraadrooster voor uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Nuenen via 040 218 29 56.

Schoorsteenkap plaatsen

Een effectieve optie is het aanbrengen van een schoorsteenkap. Een kap voegt niet alleen esthetische waarde toe aan uw huis, maar beschermt ook tegen regen en voorkomt vogelnesten.

Een schoorsteenkap dient als een afdekking voor uw schoorsteen en wordt bovenop het rookkanaal geplaatst. Beschouw het als de hoed van uw schoorsteen.

Met een degelijke schoorsteenkap wordt het voor vogels onmogelijk een nest te bouwen. We raden altijd aan om een kap te plaatsen, aangezien dit ook voorkomt dat brandende asdeeltjes wegvliegen en het verbetert de luchtstroom in de schoorsteen.

Overweegt u een schoorsteenkap en heeft u hier advies over nodig? Contacteer Schoorsteenveger Nuenen op 040 218 29 56.

Regelmatig schoorsteenvegen

De beste manier om uw schoorsteen vogelnest-vrij te houden, is door regelmatige reiniging.

Om de vorming van vogelnesten te voorkomen, is het essentieel om ten minste één keer per jaar een schoorsteenveger in te schakelen. Als u dagelijks stookt, is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te laten vegen.

Tijdens het onderhoud worden de rookkanalen grondig gereinigd. Ook wordt uw schoorsteen gecheckt op aanwezigheid van nieuwe vogelnesten, eventuele blokkades en schade.

Heeft u een professional nodig voor het vegen van uw schoorsteen? Bel dan Schoorsteenveger Nuenen op 040 218 29 56.

Een ervaren schoorsteenveger inschakelen?

Het is aan te bevelen om uw schoorsteen jaarlijks, of zelfs vaker, te laten onderhouden door een deskundige schoorsteenveger. Zo zorgt u ervoor dat u op een veilige manier van uw haard of kachel kunt genieten.

Als u een ervaren vakman inschakelt voor het vegen, bent u verzekerd van een grondige en correcte reiniging. Bovendien kan een deskundige vroegtijdige problemen in uw schoorsteen snel herkennen.

Op zoek naar een ervaren schoorsteenveger? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Nuenen via 040 218 29 56.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Nuenen? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Nuenen.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Nuenen.

Werkwijze Schoorsteenveger Nuenen

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Nuenen via 040 218 29 56. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Nuenen op 040 218 29 56.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Nuenen via 040 218 29 56.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Nuenen via 040 218 29 56.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Nuenen

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Nuenen heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Nuenen

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Nuenen

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Nuenen nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Nuenen

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Nuenen mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Nuenen

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button